02 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση Μελισσοκομικών συλλόγων Αττικής





Οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι  του Νομού Αττικής την 27/04/2017 και ώρα 13:00 μετέβηκαν στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου Πέτρο. Στην συνάντηση  παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σαρωνικού «Το Κεντρί»κ. Ακρίβος Προκόπης, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής «Κηφήνας» κ.Νίκος Παλαιοκώστας, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κερατέας «Ο Αρισταίος»κ. Σταμάτης Σίνης, η πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κηφισιάς κ.Μαρία Κοκκίνου, ο μελισσοκόμος κ.Ισίδωρος Τσιμίνης, καθώς και από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ανατολικής Αττικής η Διευθύντρια κ.Χρυσάνθη Καπετανοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής κ. Σοφία Μαστρογιάννη και οι υπάλληλοι  του τμήματος μελισσοκομίας, κ.Ανδρέας Μπέκας και κ.Αριστείδης Πολυμενάκος .
Η συνάντηση έγινε για την προστασία της μελισσοκομικής χλωρίδας και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα  στην ευρύτερη περιοχή. Το συμπέρασμα από την συνάντηση ήταν ότι το έργο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να ανασταλεί αλλά υπάρχει δέσμευση από την περιφέρεια ανατολικής Αττικής ότι δεν θα γίνει επέκταση της εγκατάστασης χωρίς επιπλέον εκχερσώσεις και εντός αυτού θα γίνεται  ταφή   μόνο από τα υπολείμματα της επεξεργασίας από τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πράσινα σημεία των δήμων, καθώς και φυτικών υπολειμμάτων.
Οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις των.  Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια δεν έχει πλέον αρμοδιότητες επί του θέματος.
Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναζήτησης των υπευθύνων & αρμοδίων, και αναζητούμε τρόπους και μεθόδους για την συνέχιση της προσπάθειας μας έτσι ώστε  να είμαστε χρήσιμοι για της μέλισσες την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και αν είναι δυνατόν για την τοπική κοινωνία.
Η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στις 07/05/2017 ημέρα Κυριακή  -ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ-  προς το παρών και μετά από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων θα επαναπροσδιορισθεί νέα ημερομηνία.
Οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Νομού Αττικής .
Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής (ΚΗΦΗΝΑΣ)
Μελισσοκομικός & Περιβαλλοντικός  Σύλλογος  Σαρωνικού (ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ)
Μελισσοκομικός Σύλλογος  Κερατέας ( Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ)
Μελισσοκομικός Σύλλογος  (ΚΗΦΙΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου